Maatwerk

Maatwerk

Wij denken graag met de school mee over een geschikt programma. Naast ons vaste aanbod leveren wij graag maatwerk. De ideeën en het karakter van de school zijn bepalend.

We werken vraaggericht door in gesprek te gaan met de school. Naast het ontwikkelen van aanbod voor leerlingen kan ons team ook ondersteunen bij de ontwikkeling van eigen lessen voor leerkrachten. Wij kunnen ook helpen bij het organiseren van een projectweek of cultuurdag.

Zie hieronder een paar van onze mogelijkheden of klik hier om contact met ons op te nemen over de mogelijkheden.

Speciale Projecten

De docenten van Kunstmetkids bieden gezamenlijk speciale projecten aan die aansluiten op bijvoorbeeld themaweken of festiviteiten op school. Tijdens zo’n project kunnen meerdere Kunstmetkids-specialismen worden ingezet om een voorstelling, weekafsluiting of feest succesvol vorm te geven. Informeer naar onze mogelijkheden en in overleg komen we zeker tot een inspirerend programma. Hier een aantal voorbeelden.

Wereld Arrangementen

Is er een bepaald land of werelddeel dat een periode lang centraal staat? Dit wereldarrangement is te boeken voor een project op school. Er is een keuze uit meer dan 40 workshops die zich richten op diverse delen van de wereld: Afrika, Australië, Midden Oosten, Brazilië en diverse andere landen. De school maakt een keuze uit 3 disciplines: muziek, dans en een of meer beeldende workshops. Hiermee bepaalt de school zelf de tijdsduur en de kosten. De workshops worden gegeven in opeenvolgende weken of tijdens de projectperiode.

Musicals

De Kerstmusical of de eindmusical van groep 8 zijn terugkerende projecten op school. Meestal gebeurt dit onder leiding van de leerkracht, vaak echter kan deze hierin wat ondersteuning gebruiken. Wij leveren wat u hierin nodig denkt te hebben. Op het gebied van muziek kunt u denken aan het instuderen van de liedjes, met de kinderen eigen liedjes schrijven of het leren bespelen van instrumenten.

Onze dansdocenten geven graag choreografische tips maar kunnen ook met de kinderen een eigen dans maken. Of misschien heeft u tijdens de repetities juist behoefte aan een theaterdocent die werkt aan de verstaanbaarheid, de invulling van een rol of de spanning binnen het totale stuk. Advies bij het maken van decors of kostuums kan natuurlijk ook!  Een videoclip erbij? Neem contact met ons op en bespreek de mogelijkheden.

Kunstmetkids op locatie 

Muziek, dans, theater zijn uitingen die je meestal laat plaatsvinden op een podium.
Maar het kan juist ook leuk zijn om naar een andere locatie op zoek te gaan. De uit-
voeringen kan je inzetten voor kleinere groepen publiek op diverse locaties binnen de school, maar ook tijdens feesten, markten en themaweken. Alle acts worden aangepast aan de wensen en behoeften van de school. Ook beeldend en media kunnen ingezet worden. Wij denken graag met u mee.

Kortom neem contact op met ons.